Home Nieuws Backoffice uitbesteden: wanneer doe je dat?

Backoffice uitbesteden: wanneer doe je dat?

De backoffice uitbesteden is voor sommige ondernemers een goed idee. Voor andere ondernemers zal het uitbesteden van de backoffice een minder goed plan zijn. De vraag die zich dan al snel opdringt is: wanneer is de backoffice uitbesteden een goed plan? Het uitbesteden van zaken als salarisadministratie, het innen van facturen en dergelijke kan je een hoop tijd besparen en op die manier ook geld. Aan de andere kant is het natuurlijk ook waar het de backoffice uitbesteden geld kost. Hoe maak je nu een goede afweging of het uitbesteden van deze administratieve taken een goed idee is?

Backoffice uitbesteden: meer tijd voor je core business

Het uitbesteden van de backoffice aan een andere organisatie levert je een groot voordeel op: tijd. Doordat jij je niet meer druk hoeft te maken over zaken die niet tot je primaire ondernemingsproces horen houd je juist meer tijd over om je daar op te focussen. Of het uitbesteden van de backoffice dan een goede keuze is, hangt voor een groot gedeelte af van persoonlijke situatie.

Stel je bent een ondernemer die iedere dag mogelijkheden heeft om nieuwe klanten te maken, die groeit en zich daar volledig op wil richten, dan kan het goed zijn om je backoffice uit te besteden. Je kunt je dan heel goed focussen op waar je als ondernemer druk mee wilt zijn.

Backoffice uitbesteden: niet voor iedereen

Als je een organisatie hebt waar alles stabiel doordraait en je hebt tijd en kennis genoeg om de administratieve kant van je onderneming goed bij te houden, dan is de backoffice uitbesteden mogelijk een minder goed idee. De backoffice uitbesteden zorgt er immers voor dat je meer tijd krijgt, maar daar staat tegenover dat je er ook gewoon voor moet betalen. Iedere ondernemer weet dat voor niets de zon op gaat. Zo het is het ook bij de keuze die je moet maken om je backoffice al dan niet uit te besteden. De hamvraag is: de tijd die je wint, kan je die beter besteden aan andere zaken? Als dat zo is, dan is de backoffice uitbesteden wellicht een goed plan!