Home Nieuws Krediet voor ondernemers: hoe kom je daar aan?

Krediet voor ondernemers: hoe kom je daar aan?

Ondernemers hebben kapitaal nodig. Of je nu een startende ondernemer bent, of een ervaren ondernemer: je zal altijd de behoefte aan kapitaal kennen. Maar hoe kom je als ondernemer nu aan krediet. Krediet voor ondernemers is nodig om je bedrijf te laten groeien, of juist om je bedrijf op te starten. De meest traditionele manier om aan krediet voor ondernemers te komen is geld lenen bij de bank, maar als de bank je geen passend aanbod kan doen, dan zijn er ook nog andere manieren om aan kapitaal te komen. Denk bijvoorbeeld aan:

  1. De uitgifte van aandelen (technisch geen krediet)
  2. Geld lenen van vrienden en famillie
  3. Privé investeren
  4. Crowdfunding
  5. Geld lenen bij de bank

Krediet voor ondernemers wordt meer een combinatie

De laatste jaren zie je steeds vaker dat ondernemers die krediet nodig hebben voor hun onderneming kiezen voor een combinatie van deze opties. Banken zijn over het algemeen niet zo happig om kleinere kredieten te verstrekken omdat de risico’s hier behoorlijk groot zijn en de opbrengsten relatief laag. Crowdfunding kan in een gedeelte van die behoefte voorzien, maar vaak zijn deze bedragen ook net weer niet voldoende om de hele deal rond te maken. Door een combinatie van deze kredietvormen te kiezen, krijgen ondernemers de kredieten die ze nodig hebben, om te starten of te investeren en te groeien.

Krediet voor ondernemers, zorg voor heldere afspraken

Ondernemers die een lening nodig hebben kunnen er ook voor kiezen om geld op te halen bij famillie of vrienden. Dit kan door een lening, of het uitgeven van aandelen en deze aan bekenden verkopen. Vaak zie je echter wel dat het bij een lening van famillie of vrienden verkeerd gaat. Zorg er daarom voor dat als je zaken doet met bekenden, dat je alles netjes doet en op papier laat zetten.