Home Nieuws ZZP’er worden: durf een goed uurloon te vragen!

ZZP’er worden: durf een goed uurloon te vragen!

ZZP’er worden is een interessante stap. Steeds meer mensen beginnen voor zichzelf en kunnen hun tijd op hun eigen manier indelen. ZZP’er worden houdt in dat je eigen baas wordt, kan doen waar je zin in hebt en dat je ook je eigen loon bepaalt. Dat laatste is voor ZZP’ers die net beginnen vaak erg lastig. ZZP’er worden houdt naast veel vrijheid ook in dat je zelf voor zaken moet zorgen waar anders de werkgever voor moet zorgen. Daar moet je goed rekening mee houden als je werk aanneemt tegen een bepaalt uurtarief.

ZZP’er worden: geef niet zomaar korting

Als een werkgever personeel aanneemt, dan is hij daar meer geld voor kwijt dan het nettoloon. Voor een werknemer moet immers loonbelasting worden afgedragen, een werknemer heeft recht op vakantiegeld en een werknemer heeft vaak recht op een bonus of een bijdrage aan zijn pensioen.

Als je ZZP’er gaat worden, zal je voor dergelijke zaken zelf op moeten draaien. Dat is niet erg, maar dergelijke kosten moeten natuurlijk wel in je uurtarief worden doorberekend. ZZP’er worden houdt in dat je voor veel zaken zelf verantwoordelijk bent. Bijvoorbeeld voor het regelen van een goed pensioen, of een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Dergelijke zaken moeten natuurlijk wel ergens van betaald worden. Houd hier dan ook rekening mee als je een offerte uitbrengt. Veel mensen die ZZP’er worden zijn bang om geen werk te krijgen en nemen werk aan tegen een erg laag uurtarief. Dat kan natuurlijk wel, maar op het moment dat het fout gaat, bijvoorbeeld als je ziek wordt, of als je met pensioen moet gaan, zit je wel met de gebakken peren.

Durf gewoon geld te rekenen, een werknemer kost immers ook veel geld!

ZZP’er worden is een mooie stap om te nemen. Veel ZZP’ers moeten echter leren om gewoon goed geld voor hun diensten te vragen. Houd daarom bij het uitbrengen van een offerte altijd rekening met het feit dat een werknemer een werkgever ook veel geld kost en durf daarom gewoon goed geld voor je diensten te vragen!