Home Nieuws Payroll organisatie of uitzendbureau, wat is het verschil?

Payroll organisatie of uitzendbureau, wat is het verschil?

Een payroll organisatie is een organisatie die uw personeel op de loonlijst zet. Op deze manier hoeft u als ondernemer zich geen zorgen te maken over zaken als salarisadministratie, loonbelastingen en dergelijke. De ondernemer krijgt gewoon een werknemer, die voor hem aan de slag kan gaan. Het is daarom ook niet zonder reden dat steeds meer ondernemers gebruik maken van een payroll organisatie. Personeel dat op de payroll staat zorgt ervoor dat een ondernemer zich minder druk hoeft te maken over administratieve lasten en zich volledig kan wijden aan waar hij of zij goed in is: ondernemen.

Wat is het verschill tussen een payroll bedrijf en een uitzendbureau

Over het algemeen wordt personeel dat via een uitzendbureau wordt ingehuurd ook via dit uitzendbureau uitbetaald. Het grote verschul tussen een payroll-organisatie en een uitzendburau is dat bij een uitzendbureau de werving en selectie door het uizendbureau wordt gedaan. Bij een payroll-constructie is dit minder het geval. Daar zoekt u gewoon uw eigen werknemer, maar plaatst deze bij een ander bedrijf op de loonlijst. Dit andere bedrijf is dan de payroll-organisatie, of de zogenaamde payroller. Het plaatsen van eigen persooneel op de loonlijst van een andere organisatie wordt dan ook wel payrolling genoemd.

Waarom zou ik mijn personeel bij een payroll bedrijf onder brengen?

Een ondernemer wil doen waar hij of zij goed in is, ondernemen. Bij het in dienst nemen van werknemers horen echter niet alleen de lusten, maar ook de lasten. Over het loon van een werknemer moet niet alleen een salarisadministratie worden bijgehouden, maar er moet ook loonbelasting worden ingehouden, sociale premies moeten worden afgedragen enzovoort. Het is uiteraard belangrijk dat dit goed en zorgvuldig gebeurt. Als een organisatie zelf niet de kennis, tijd, of middelen heeft om dit zelf te doen, dan wordt er vaak gebruik gemaakt van een payroll organisatie. Dit zorgt ervoor dat de onderneming zich nog beter kan focussen op haar kern activiteiten.